Başkan'ın Mesajı
Duyurular

Değerli Üyelerimiz.Sitemizde yayınlanabilmesi için Şahsi ve Firma Bilgilerinizi, logonuzu ve fotografınızı info@tryiad.org.tr e-posta adresimize ulaştırmanızı önemle rica ederiz.


GENEL KURUL DUYURUSU
TRYİAD TRAKYALI YÖNETİCİLER VE İŞ ADAMLARI DERNEĞİ BAŞKANLIĞI'NDAN

TRYİAD Trakyalı Yöneticiler ve İş Adamları Derneği Olağan Üstü Genel Kurul Toplantısı  23 Eylül 2023 Cumartesi  günü saat 10:00’da Bakırköy Zuhuratbaba Mahallesi Yücetarla Caddesi No 57 Giriş kat Daire 4 İstanbul adresinde yapılacaktır. Yeterli çoğunluk sağlanamazsa II.Toplantı 30 Eylül 2023 Cumartesi günü saat 10:00’da aynı adreste çoğunluk aranmaksızın yapılacaktır.

Tüm üyelerimizin Olağan Üstü Genel Kurul Toplantımıza katılmalarını rica ederiz.

Tüzüğümüz gereği Genel Kurulda aday olacak ve oy kullanacak üyelerimizin aidat borcu olmaması gerekmektedir. Aidat borçlarınız için lütfen Derneğimiz ile irtibat ikurunuz. Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı öncesinde aidat borçlarını ödemiş olanlar Genel Kurul Toplantısına katılabileceklerdir.

 

GÜNDEM: 

1- Açılış ve saygı duruşu,
2- Divan Kurulunun Seçimi ve yetkilendirilmesi,
3- Gündemin onaya sunulması ve kabulü,
4- Yönetim Kurulu Faaliyet Raporunun okunması,
5- Derneğin gelir-gider ve bilançosunun okunması,
6- Denetim Kurulu Raporunun okunması,
7- Yönetim Kurulunun ibra edilmesi,
8- Denetim Kurulunun ibra edilmesi,
9- Yönetim Kurulunca düzenlenen bütçe tasarısının oylanması ve kabulü
10- Dernek Tüzüğümüzün 1, 7 ve 24. Maddelerinde Yönetim kurulunca yapılması istenilen değişiklik önerilerinin ayrı ayrı  oylanması ve kabulü 
11- Yeni Yönetim, Denetim ve Haysiyet Kurulunun seçimi,
12- Dilek ve temenniler, kapanış
 

Saygılarımızla,

TRYİAD Trakyalı Yöneticiler ve İşadamları Derneği Yönetim Kurulu


Değerli üyelerimiz, WEB sitemizde makalelerinizin yayınlanmasını istiyorsanız, WORD veya PDF formatında hazırladığınız ve 1 sayfayı geçmeyen yazılarınızı info@tryiad.org.tr adresine göndermeniz halinde, kurallarımıza uygun yazılar gösterime açılacaktır. 


İstanbul Hava Durumu
Anket
Döviz Bilgieri
Merkez Bankası Döviz Kuru
  ALIŞ   SATIŞ
USD 33,8895   33,9506
EURO 37,6852   37,7531
Özlü Sözler
İnsanın büyüdükçe mi artıyor dertleri, yoksa; insan büyüdükçe mi anlıyor gerçekleri!
14 ŞUBAT SEVGİLİLER GÜNÜ

14 ŞUBAT SEVGİLİLER GÜNÜ

 

                Eski Roma döneminde imparator Cladius, askerlerin evlerinde eşleriyle kalmak için savaştan kaçtıklarını öğrenince evlenmeyi yasaklamıştır. St. Valentine adındaki rahip, bu yasağa rağmen gizli nikâhlar kıyarmış. Yakalanınca öldürülmüş. Genç âşıklar tarafından St. Valentine, öldüğü yer Roma’da anılmaya, kutlanmaya başlamış. Derken gelenek, giderek bütün dünyaya yayılmış. Şubat ayının tam ortası “Sevgililer Günü” olarak kutlanır olmuş. (Üstün Akmen, S.M. Takvimi, 14.2.2019)

                Tüm okuyucularımızın “Sevgililer Günü ”nü kutlarken, “Sevgi” konusunda seçtiğimiz bazı görüş ve düşünceleri sunmak istiyoruz:

-Sevmek: sevgi ve bağlılık duymak.

-Seviyor ve seviliyorsan, sen şanslısın.

-Birini sevmeye koyulmak başlı başına bir iş, bir girişimdir. Güç ister, yürek ister. Hatta başlangıçta öyle bir an vardır ki uçurumun üstünden sıçramak ister; düşünmeye kalkarsan aşamazsın onu. (Sartre)

-Gerçekten değerlendirdiğim üç hazinem var; birincisi sevgi ve nezaket, ikincisi tasarruf, üçüncüsü ise tevazudur. (Lao Tzu)

-Eşler ve sevgililer için şart olan uzlaşma, arkadaşlıklar için de olmazsa olmazdır. Eğer arkadaşlar uzlaşamazlarsa ilişkileri uzun sürmez. Kimse sürekli olarak başkasının yapmak istediklerini yaparak mutlu olmaz. (Temel Aksoy)

-Vefa: sevgiyi sürdürme, sevgi, dostluk bağlılığı…

-Sevmek fiilinden sonra gelen, dünyanın en güzel fiili, yardım etmektir. (Bertha  Von Suttner)

-Dostlara acılarını paylaştığını göstermek; birlikte yas tutmakla değil, onlara yardım etmekle olur. (Epicuros) (A’dan Z’ye Mutluluk Sözlüğü, Elele Dergisi)

-Sev seni seveni hak ile yeksan ise, sevme seni sevmeyeni Mısır’a sultan ise: Eğer bir kimse bizi seviyorsa toplumdaki yeri ne denli düşük olursa olsun onu sevmeliyiz; bizi sevmeyeni ise toplumdaki yeri yüksek de olsa sevmemeliyiz. (Emin Özdemir, Atasözleri Sözlüğü, Bilgi Yayınevi, 7. Basım, Kasım 2001)

-Birbirinizi sevmedikçe iman etmiş olmazsınız.

-Yunus Emre’nin dizeleri: “Ben gelmedim dava için / Benim işim sevi için / Dostun evi gönüllerdir / Gönüller yapmaya geldim.”

-“Kaşki sevdiğimi sevse kamu halk-ı cihan / Sözümüz cümle heman, kıssa-i canan olsa” (Herkes keşke benim sevdiğimi sevse de, sadece sevgiyi konuşsak, başka hiçbir söz etmesek.”

-Mevlana diyor ki: “Yarla hoş geçinen kimse yarsız kalmaz / Müşterisiyle uzlaşan tüccar müflis olmaz”

-Sevginin oluşması için her şeyden önce sevilecek şeyleri tanımak gerekir. İnsan bilmediği, tanımadığı, görmediği, anlamadığı ve duymadığı şeyleri sevemez.

-Kalpteki sevginin dışa yansıması ancak, söz, eylem ve davranışlarla olur.

-Sevgi tamamen gönül işidir, baskı ve zorlama kabul etmez.

-Hz. Mevlana: “Sevgi, acıyı tatlıya, bakırı altına, hastalığı şifaya, zindanı saraya, belayı nimete ve kahrı rahmete dönüştürür.”

-Sevgi yaşanır, sevgi hissedilir, sevgi hal dilidir. Sevgi insanlar arası iletişimde hissedilen bir sıcaklığın, bir duygunun, bir yakınlaşmanın, bir hissedişin adıdır. Ama sevgi, aynı zamanda bir siyasettir, bir davranış biçimidir, siyaset ahlakıdır, davranış ahlakıdır.

-Günümüz tüketim toplumu… Sürekli tüketiyoruz. Sevgi üreticisi değil, tüketicisiyiz. Sevgiyi üreten olamıyoruz, tüketen oluyoruz. Bakış açımız, eksenimiz, hareket tavrımız, davranış siyasetimiz, sürekli sevgiyi tüketmeye yönelik. Sürekli sevgiyi üreten birilerini bekliyoruz. Üretimi takdir ediyor, üretimi alkışlıyoruz ama kendimize geldiği zaman sevgiyi üretmiyoruz. Belki de çağımızın tüketim toplumu oluşunun genel, yaygın karakteri bizim sevgi anlayışımızda yatıyor.

-Bütün sıkıntılarımızı sevememekten, sevmemekten, sevilmemekten çıkıyor. Suç işleyen birçok kimseyi biraz deşseniz, sevilmediği için o suçları işlediğini öğrenirsiniz.

-Evinizde çocuğunuzu sevmediğiniz, çocuğunuza gerekli şefkati göstermediğiniz, çocuğunuzla adeta arkadaş olmadığınız zaman çocuğunuz gidiyor o sevgiyi dışarıda arıyor. Sevgiyi ararken de sevgisiz insanlarla karşılaşabiliyor. Çektiğimiz bütün sıkıntılar buraya dayanıyor.

-İnsanın sevgisini gösterebilmesi için sevdiği gibi olması, sevdiği gibi yaşaması gerekir.

-Aşk, sevginin en ileri safhalarından biridir. (İslam Ahlakı ve Sevgi, Türkiye Diyanet Vakfı Yayınları, 1. Baskı, Kasım 2007)

 

                                                                                                                                                                                06.2.2019

İbrahim BİRELMA

 



İbrahim BİRELMA

Trakyalı Yöneticiler İş Adamları Derneği

© Copyright 2024  V4.5 Tüm Hakları Saklıdır.

Hazır Dernek Sitesi



Top