Başkan'ın Mesajı
Duyurular

Değerli Üyelerimiz.Sitemizde yayınlanabilmesi için Şahsi ve Firma Bilgilerinizi, logonuzu ve fotografınızı info@tryiad.org.tr e-posta adresimize ulaştırmanızı önemle rica ederiz.


GENEL KURUL DUYURUSU
TRYİAD TRAKYALI YÖNETİCİLER VE İŞ ADAMLARI DERNEĞİ BAŞKANLIĞI'NDAN

TRYİAD Trakyalı Yöneticiler ve İş Adamları Derneği Olağan Üstü Genel Kurul Toplantısı  23 Eylül 2023 Cumartesi  günü saat 10:00’da Bakırköy Zuhuratbaba Mahallesi Yücetarla Caddesi No 57 Giriş kat Daire 4 İstanbul adresinde yapılacaktır. Yeterli çoğunluk sağlanamazsa II.Toplantı 30 Eylül 2023 Cumartesi günü saat 10:00’da aynı adreste çoğunluk aranmaksızın yapılacaktır.

Tüm üyelerimizin Olağan Üstü Genel Kurul Toplantımıza katılmalarını rica ederiz.

Tüzüğümüz gereği Genel Kurulda aday olacak ve oy kullanacak üyelerimizin aidat borcu olmaması gerekmektedir. Aidat borçlarınız için lütfen Derneğimiz ile irtibat ikurunuz. Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı öncesinde aidat borçlarını ödemiş olanlar Genel Kurul Toplantısına katılabileceklerdir.

 

GÜNDEM: 

1- Açılış ve saygı duruşu,
2- Divan Kurulunun Seçimi ve yetkilendirilmesi,
3- Gündemin onaya sunulması ve kabulü,
4- Yönetim Kurulu Faaliyet Raporunun okunması,
5- Derneğin gelir-gider ve bilançosunun okunması,
6- Denetim Kurulu Raporunun okunması,
7- Yönetim Kurulunun ibra edilmesi,
8- Denetim Kurulunun ibra edilmesi,
9- Yönetim Kurulunca düzenlenen bütçe tasarısının oylanması ve kabulü
10- Dernek Tüzüğümüzün 1, 7 ve 24. Maddelerinde Yönetim kurulunca yapılması istenilen değişiklik önerilerinin ayrı ayrı  oylanması ve kabulü 
11- Yeni Yönetim, Denetim ve Haysiyet Kurulunun seçimi,
12- Dilek ve temenniler, kapanış
 

Saygılarımızla,

TRYİAD Trakyalı Yöneticiler ve İşadamları Derneği Yönetim Kurulu


Değerli üyelerimiz, WEB sitemizde makalelerinizin yayınlanmasını istiyorsanız, WORD veya PDF formatında hazırladığınız ve 1 sayfayı geçmeyen yazılarınızı info@tryiad.org.tr adresine göndermeniz halinde, kurallarımıza uygun yazılar gösterime açılacaktır. 


İstanbul Hava Durumu
Anket
Döviz Bilgieri
Merkez Bankası Döviz Kuru
  ALIŞ   SATIŞ
USD 33,8895   33,9506
EURO 37,6852   37,7531
Özlü Sözler
Kime ok atmayı öğrettimse, bir gün beni nişan aIdı. – Mehmet Akif Ersoy
8 Mart Dünya Kadınlar Günü

8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ

                                                                                                                         İbrahim BİRELMA

     1909’da , ABD’deki İlk Ulusal Kadınlar Günü 28 Şubat’ta kutlanmıştır. 1910’da,Kopenhag’daki Sosyalist Enternasyonel toplantısında  kadın hakları hareketinin şerefine ve kadınlara  oy hakkı tanınmasının yaygınlaşmasına yardımcı olmak için  “ Uluslararası Kadınlar Günü” ilan edilmiştir. Uluslararası Kadınlar Günü ilk defa 19 Mart 1911’de kutlanmıştır. 1917’de, Rus kadınları “ekmek ve barış “grevi yapmak üzere Şubat ayının son pazar gününü  seçmişlerdir. O dönem Rusya’da kullanılan Julyen takvimine göre o pazar günü 23 Şubat’a , diğer ülkelerde kullanılan Gregoryen takvimine göre ise 8 Mart ‘a denk gelmektedir.

      Türkiye’de  8 Mart Dünya Kadınlar Günü ilk kez 1921 yılında “ Emekçi Kadınlar Günü” olarak kutlanmaya başlanmış, 1975 yılından itibaren  kutlamalar yaygınlaşmıştır. “ Birleşmiş Milletler Kadınlar On Yılı” programından Türkiye’nin  de etkilenmesiyle , 1975 yılında “ Türkiye 1975 Kadın Yılı” kongresi yapılmış, ancak 12 Eylül 1980 Askeri Darbesi’nden sonra dört yıl süreyle  kutlamalara ara verilmiştir. 1984’ten itibaren her yıl çeşitli kadın örgütleri tarafından “ 8 Mart Dünya Kadınlar Günü” kutlanmaya devam ediliyor.( Mıchael Norton, Modern İnsanın Kutsal Kitabı, Maya Kitap, 2013)

      Tüm kadınlarımızın  “8 Mart Dünya Kadınlar Günü”nü kutlarken, kadınlar hakkında  bazı görüş ve  düşünceleri sunmak istiyoruz:

     -Müminlerin imanca en mükemmel olanı,ahlâken en güzel olanlarıdır ve hayırlı olanlarınız da kadınlara karşı hayırlı olanlardır. ( Hz. Muhammed) ( Dr. Yaşar  Yiğit,Peygamberimiz ve Hoşgörü, Diyanet İşleri Başkanlığı,5.Baskı,2010)

     -Erkek her şey olabilir, yalnız ana olamaz.Onun için kadın erkekten  önce gelir. Bu nedenledir ki, uygar topluluklarda  erkek daima kadına saygı durumunda  kalmıştır.( Atatürk) ( İ.B. Kendi Sözleriyle Atatürk’ü Hatırlamak,2008)

     -Otuz yıldır kadın ruhunu araştırıyor olmama karşın hâlâ  cevaplamayı başaramadığım en önemli soru şu: “ Bir kadın ne ister?” ( Sigmund Freud) ( Erol Erduran, Güzel Sözler, Remzi Kitapevi, 2018)

     -Hepimiz tek kanatlı melekleriz. Birbirimizi kucaklamadan uçamayız. ( Guizot) ( Mutluluk Sözlüğü, Elele Dergisi ek)

     -Kadının şamdanı altın olsa  mumu dikecek erkektir.( Emin Özdemir, Atasözleri Sözlüğü, Bilgi Yayınevi, 2001)

     -Evi ev eden avrat, yurdu şen eden devlet.( Atasözleri, Şerif Benekçi, Damla Yayınevi,2004)

     -Her Türk kadını canlı bir inci ve paha biçilmez bir pırlantadır. ( Tuba Emlek, Kahraman Kadınlar, Halk Kitabevi, 2017)

     -Şuna inanmak gerekir ki dünya yüzünde  gördüğümüz her şey kadının eseridir. Türk kadını bilimsel, ahlaki, toplumsal, ekonomik hayatta erkeğin ortağı, arkadaşı, yardımcısı olmalıdır. (Atatürk) (Kahraman Kadınlar, Halk Kitabevi, 2017)

     -Erkekler kadınlara bakar; kadınlar kendilerine  bakıldığını seyrederler. Bu, yalnızca kadınla erkek arasındaki ilişkileri değil, kadınların kendi kendileriyle  olan ilişkilerini de belirler.Kadının içindeki denetmen, erkektir; denetilen de kadın. Böylece kadın kendini bir nesneye, en önemlisi de bir görüntü  objesine dönüştürür. ( John Berger) ( Kadınlar ve Siyasal Yaşam, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Yayınları, 1996)

     -Türkçede kadın-erkek ayırımı yoktur.İngilizcede he- she diye, kadın erkek ayrılır, Fransızcada ille-elle diye ayrılır, Türkçede böyle bir ayrılık yoktur, hepsine O deriz. Kadına da erkeğe de. Ve dişi sözcükler, erkek sözcükler yoktur.

( Bülent Ecevit, Kadınlar ve Siyasal Yaşam, ÇYDD Yay. 1996)

     -Çağdaş toplumlarda yasalar, yönetmelikler, eğitim ve iş yaşamı, hep kadın erkek eşitliği üzerine  kurulmuştur, çünkü bunun aksini düşünmek olanaksızdır. Toplumun yüzde ellisini oluşturan kadınlar, karar mekanizmalarında  kendi oylarıyla  yarıyarıya temsil edilmeyi başardıklarında  birçok aksaklıkların  giderileceği ve bugüne kadar  gündeme gelemeyen birçok sorunun da  kendiliğinden  gün ışığına çıkıp çözümleneceği çok açıktır. ( Prof. Dr. Türkan Saylan, Kadınlar ve Siyasal Yaşam, ÇYDD 1996)

     -Gerek 1950’de , gerek 1965’te, gerek 1979’da ve arasında bizim, devlete rağmen iktidar oluşumuzda, Türk kadını çok büyük bir rol oynamıştır. Çünkü,Türkiye’nin idaresinden en evvel rahatsız olan, Türk kadınıdır. Bu idare, Türkiye’nin idaresi, eğer iyi yapılamıyorsa  bunun ilk tesiri, mutfakta görülür ve Türk kadını Türkiye’deki siyasi değişikliğin  ülkenin her köşesinde , köyünde, kentinde evvela arayıcısı haline gelir. Bizim siyasi tecrübemize göre, şayet kadın sokağa çıkmışsa, kadın bir arayışın içine girmişse , devir değişecek demektir. ( Süleyman Demirel, Kadın ve Siyasal Yaşam, ÇYDD 1996)

     -Kadınlar, gençlikte erkeklerin sevgilisi, orta yaşta dostu, yaşlılıkta ise bakıcısıdır. ( Francıs Bacon, Seçme Aforizmalar, T.İş Bankası Kültür Yayınları, 2008)                                                                                             04.3.2019



İbrahim BİRELMA

Trakyalı Yöneticiler İş Adamları Derneği

© Copyright 2024  V4.5 Tüm Hakları Saklıdır.

Hazır Dernek Sitesi



Top